Dnes je sobota 18. listopadu 2017, svátek má Romana Český jazyk

Tvoříme v muzeu XXXIV. "Zelný salát, čalamády, nebudeme v zimě hlady!"


7. listopadu 2015 - autor: kraj Zlínský
Verze pro tisk Poslat emailem


Na podzim se zelí nejen nakládalo do beček, aby po zkvašení tvořilo důležitý zdroj vitamínu C. Hodně se z právě sklízeného zelí připravovaly také typické pokrmy – zelné saláty, placky, polévky nebo spolu s krouhanou mrkví se míchaly čalamády.

Přijďte načerpat inspiraci pro jídla ze zelí, která jsou rychlá, chutná a v jídelníčku našich babiček měla své pevné místo.

Vězte, že: „Čerstvé zelí v tomto čase se nemusí jíst jenom s masem!“ O tom vás přesvědčí Ivana Vlková a Marta Kondrová.

Sobota 7. 11. 2015, 9.00 – 12.00 hodin, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, Smetanovy sady 179.

 



Zpět
Vaříme v Muzeu! "Jezte dýně, nejen o halloweeně!"
Vaříme v muzeu! "Omáčky a knedlíky, pro všechny je…
Vaříme v muzeu! "Po mazanci a jidáši, na Velkú noc…
Vaříme v muzeu! "Omáčky a knedlíky, pro všechny je…  (46x)
Vaříme v Muzeu! "Jezte dýně, nejen o halloweeně!"  (44x)